ALAN TANITIMI
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı bugün diğer tüm alanları geliştiren, temel ve üretken bir sanayiye dönüşmüş durumdadır.
Alan, bugün kendi tasarım ve teknolojilerini geliştirecek güce ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik alanı birçok alanı etkilerken, ekonomiye kendi üretimi, ihracatı ve istihdamıyla yaptığı birinci derece katkının yanında, diğer sektörlere olan etkileriyle ikinci derece katkılarda da bulunmaktadır. Bu alandaki teknoloji değişimleri ve kalite artışlarının, sektör ürünlerini girdi olarak kullanan birçok alanda kalitenin artmasına olumlu etkide bulunacağı anlamına gelmektedir.
Türk elektrik-elektronik sanayinin Türkiye ekonomisi içerisindeki payı her geçen gün artmaktadır. Sektörün sürekli gelişiyor ve kendini yeniliyor olması, dünya teknolojilerine uyum sağlamada ve yeni teknolojileri benimsemede gösterdiği çabukluk, sektörün parlak geleceğine işaret etmektedir
İhracat ve iç talepteki canlanmaya bağlı olarak üretimini hızla artıran sektörde, başta dayanıklı tüketim mallarında elektronik cihaz ve beyaz eşya olmak üzere, kablolar, bağlantı parçalı iletkenler, elektrik dağıtım ve kontrol panoları gibi ürünlerde, kurulu kapasite ve kapasite kullanım oranları sürekli artmaktadır.
ALANIMIZDAN FOTOĞRAFLAR
ALAN TANITIM FİLMİ
ALAN İÇERİSİNDE OKULUMUZDA EĞİTİM VERİLEN DALLAR(MESLEKLER)
· • Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü
ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRÜ NEDİR
Elektrik-Elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. Elektrikle çalışan sistemler için enerjinin sürekliliği ve güvenliği pano montajcının doğru yapılması ile mümkündür. Günümüzde sanayi ve fabrikalarda; enerji dağıtımı, çalışan makine, cihaz ve motorların denetiminin pano üzerinden yapılması bu mesleği vazgeçilmez kılmaktadır. Bu alanların haricinde evlerde ve işyerlerinde pano uygulamaları yapılmaktadır. Özel kurs ve eğitime tabi tutulan bu meslek elemanı yüksek gerilim panoları ve tıp cihazlarının panolarının da montajını yapmaktadır. Bu yüzden pano montajcısı mesleği elektrik enerjisi ve makine denetiminin olduğu her yerde geçerliliğini korumaktadır.
OKULUMUZDA MESLEK EĞİTİMİ SÜRECİ
Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında 9-10-11. sınıf öğrencilerimiz sabah 08:30-12:30 saatleri arası Tarih, Matematik, Edebiyat gibi kültür dersleri görmektedir. Meslek alanı öğrencilerimiz öğleden sonra 13:15-16:25 saatleri arası ise okulumuz içindeki atölyelerde uygulamalı meslek dersleri görmektedir.
12. Sınıf Elektrik-Elektronik Teknolojisi meslek öğrencileri Pazartesi ve Salı günleri okulumuzda saat 08:30-18:10 saatleri arası kültür ve meslek dersleri görmektedir. İşletmelerde Mesleki Eğitim uygulaması kapsamında Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri ise Kaşüstü, Yomra, Arsin ve Trabzon'daki çeşitli işletmelerde çalışmaktadır. İşletmelerde çalışan öğrencilerimiz net asgari ücretin %30'u oranında aylık ücret kazanmaktadır. Meslek alanlarından mezun olan öğrencilerimiz Lise Diploması ve İş yeri Açma belgesi almaktadır.