TRABZON / YOMRA - Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuz son sınıf öğrencilerimizle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesine rehber öğretmenlerimizin ve sınıf öğretmenlerinin katıldığı bir gezi düzenlendi. Gezi kapsamında üniversitenin çeşitli fakültelerini gezen öğrencilerimiz üniversite yaşamı ve bölümler hakkında bilgi edindiler. Samsun içi kültürel gezilere de katılan öğrencilerimin geziden çok memnun olduklarını belirttiler.

Ara

Trabzon Büyükşehir Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında İTÜ Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali DOĞAN'ı okulumuzda misafir ettik. Hocamızla birlikte öğrencilerimizi sınavlara yönelik motive edici bir söyleşi yapıldı. Başarılı hocamızın hayat hikayesini can kulağıyla dinleyen öğrencilerimiz başarı için izleyecekleri yol hakkında hocamıza sorular da sordu. Keyifli ve motive edici bu söyleşi için hocamıza ve Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.

Ara

Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Genel Sekreteri Kadir Öztürk,öğrencilerimize "Filistin ve Kudüs" konulu konferans verdi.

Ara

Okulumuz satranç kulübünün düzenlediği satranç turnuvası başladı. Öğrencilerimiz ilk tur rakipleriyle karşılaştı.

Ara

Bakanlığımızın yürüttüğü "Dilimizi Zenginleştiriyoruz" projesi kapsamında 11 C sınıfı öğrencimiz Ece ÖZTÜRK'ün hazırladığı "Safahat Sözlüğü" hem basılı olarak hem de dijital ortamda yayında. Safahat eseri içerisinde geçen ve nispeten üstü toz tutmuş kelimelerin anlamları, eserde geçtiği yeri ve seslendirmelerinin bulunduğu sözlüğe kullanıcılar cep telefonlarından ve bilgisayarlarından zamandan ve mekandan bağımsız olarak erişebilmektedirler.

Dijital Safahat Sözlüğüne ulaşmak için tıklayınız.

Ara

Okulumuzda düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninde örev alan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize okul müdürümüz Ali GÜMRÜKÇÜ tarafından kahvaltı etkinliği düzenlendi. Öğrenci ve öğretmenlerimize tek tek teşekkür eden müdürümüz yapılacak her türlü etkinlik ve faaliyette öğrenci ve öğretmenlerimizin yanında olduğunu belirtti.

Kas

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü Yomra  Kaymakamlığı ilçe anma töreni okulumuzda düzenlendi. Öncelikle okul bahçemizde öğrencilerimizle birlikte saat 9'u 5 geçe siren sesleri ile beraber saygı duruşu yapıldı ve arkasından İstiklal Marşı okundu.

Okulumuz konferans salonunda anma töreni kapsamında; günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir dinletisi, kompozisyon ve video gösterimi yapıldı, ilçe genelinde yapılan yarışmalarda derece alan öğrencilerin ödülleri verildi, sonrasında "Bir Devrin Hikayesi" adlı gölge oyunu okulumuzun öğrencileri tarafından sergilendi.

Ulu Önderimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyor, törende görev alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılı okulumuzda düzenlenen programla kutlandı.

Ekm

Kurumumuzda yıllarca görev yaparak çok değerli hizmetler sunan çalışma arkadaşlarımız görev yeri değişiklikleriyle ve emekli olarak aramızdan ayrıldılar. Kendileriyle veda yemeğinde buluştuğumuz arkadaşlarımıza yeni görevlerinde ve yeni hayatlarında sağlık mutluluk ve başarılar diliyoruz. Müdür yardımcılarımız Özlem YILDIRIM ve Yunus MUTLU idareciliklerine yeni kurumlarında devam ederken, Edebiyat öğretmenimiz Emel Aydın YİTKİN başka bir ile tayin olmuş ve Tarih dersi öğretmenimiz Fevzi KIRKBİR ise uzun bir çalışma hayatından sonra emekli olmuştur.

Eyl

Öğrencilerimizi tebrik ediyor sonraki eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyoruz.

Eyl

Okulumuz öğretmenlerimiz 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Dönemi çalışmalarına başladılar. İlk olarak sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Öğrencilerimize hep daha iyiyi sunabilmek, kendimizi geliştirmek adına yürütülen kurul kapsamında bir önceki yılın değerlendirilmesiyle birlikte önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar planlandı. Kurul süreci içerisinde öğretmenlerimiz Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN’in EBA üzerinden yaptığı canlı hitaplarını da izlediler.

Haz

Okulumuz mesleki eğitim merkezi öğrencilerinden kalfalık sınavlarında başarılı olanlar belgelerini aldılar.

Haz

Okulumuz Çocuk Gelişim Alanı 10. sınıf öğrencileri alan öğretmenleri Mehtap BEŞER rehberliğinde anaokulu ogrencilerilerine tiyatro oyunu sergilediler.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının sene sonu karne töreni yapıldı. Törende Okul Müdürümüz Ali GÜMRÜKÇÜ eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesini yaparak öğrencilere başarı ve iyi tatiller dileklerini iletti. Karne törenimizde okul birincilerine, sportif ve kültürel faaliyetlerde derece yapan öğrencilerimize okul müdürlüğümüz tarafından hediyeler takdim edildi. Tüm öğrencilerimize özellikle bu yıl okulumuzdan mezun olan değerli öğrencilerimize başarılarla dolu sağlıklı bir hayat dileriz.

Haz

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı 12.sınıf öğrencilerimiz kendi hazırladıkları kostümleriyle.