TRABZON / YOMRA - Kaşüstü Çok Programlı Anadolu Lisesi

Haz

Okulumuz 10 B sınıfı öğrencisi Şahnaz BİRŞEN,  Sakarya ilinde düzenlenen 54 kg Yıldız bayanlar Boks Şampiyonasında Türkiye 3.'sü olmuştur. Okulumuzu ulusal şampiyonada son derece başarılı şekilde temsil eden öğrencimizi gönülden tebrik ediyoruz.

Haz

Yomra Merkez İlkokulunda düzenlenen yıl sonu kutlamaları çerçevesinde okulumuz Çocuk Gelişimi Alanı öğrencilerimiz minik arkadaşlarına çeşitli etkinlikler yaptırdı.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Yomra ilçemizde düzenlenen okullar arası turnuvada erkek voleybol takımımız ilçe birincisi olmuştur.

May

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda yürüttüğü "Yaşat ki Değer Bulsun" projesi kapsamında Mayıs ayı değerlerimiz doğa sevgisi. Bu doğrultuda okulumuzda pano ve afiş hazırladık. Sınıflarımızda kısa film seyrettirdik. Geri dönüşüm alnları oluşturduk ve öğrencilerimizle fidan diktik.

Nis

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda yürüttüğü "Yaşat ki Değer Bulsun" projesi kapsamında Nisan ayı değerlerimiz yardımseverlik. Bu kapsamda okulumuzda depremzede ailelere yardım kampanyası düzenledik, ramazan kolileri hazırladık ve yardımseverlik temalı bir pano hazırladık.

Nis

Okulumuzda düzenli olarak deneme sınavları düzenlemekteyiz.

Bu sayede öğrencilerimizin;

• Zamanı doğru kullanmaları,
  • Test çözme pratiği kazanmaları,
  • Stresle başa çıkabilmeleri,
  • Sınavların sonunda yapılan analizle eksik konuların belirlenmesi,
  • Eksik yönlerinin hızlı ve etkili biçimde tamamlanması,
  • Sınavlara daha güçlü hazırlanmaları,
  • Gelişimlerini takip edebilecek istatistiklerin elde edilmesi amaçlanır.

Nis

İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından okulumuz öğrencilerine Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında seminer düzenlendi. KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

Mrt

Ömrünü Türk -İslam davasına adamış Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un torunu Selma ARGON Hanımefendiyi okulumuzda ağırlayarak Akif'i aileden birinin gözünden görmeye ve anlamaya çalıştık.

Nis

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda yürüttüğü "Yaşat ki Değer Bulsun" projesi kapsamında Mart ayı değerlerimiz Vatanseverlik ve Millet Sevgisi. Bu kapsamda okulumuzda 2 ayrı pano hazırladık. Anasınıfı B şubesi öğrencileri olarak drama çalışması ile 18 Mart ruhunu hissetmeye çalıştık. Anasınıfı A ve B şubesi olarak şehrimizin tarihini öğrenmek, geçmişten bugüne taşınan geleneklerimizi görmek için Trabzon Şehir  Müzesine  gezi düzenledik.

Mrt

Sahil güvenlik komutanlığı personelleri tarafından öğrencilerimize okulumuz konferans salonunda denizlerimiz geleceğimiz konulu seminer verilmiştir. Emeği geçen personellerimize kurum olarak teşekkür ederiz.

DEVLET KATKISI DESTEĞİ

9. 10. 11. Sınıf Öğrencileri için (En az 2552,04 TL)

12. Sınıf (Mesem) öğrencileri için (En az 4253,40 TL)

Bu ücretlerin söz konusu öğrencilerin kendilerine ait banka hesaplarına her ayın ilk iş günü hiç bekleme yapılmadan yatırılması ve yatırılan dekontun kasustucpal@hotmail.com adresine mail gönderilmesi gerekmektedir.

* Yukarıdaki süreci takip etmeyen işletmelere o ayın devlet katkısı ödemesi yapılmayacaktır.

* Öğrencilerden rapor, sevk alan ya da iş kazası geçirenler ilgili belgeleri aynı gün okul idaresine ulaştırması gerekmektedir.

Mrt

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda yürüttüğü "Yaşat ki Değer Bulsun" projesi kapsamında ocak ayında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda "Hoşgörü ve Sempati" konusuyla ilgili pano hazırlandı.

Ock

Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullarda yürüttüğü "Yaşat ki Değer Bulsun" projesi kapsamında ocak ayında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda "Sevgi ve Saygı" konusuyla ilgili pano hazırlandı  ve öğrencilere konuyla ilgili film izlettirildi.

Ock

Boks branşı okul takımı sporcumuz Anadolu Lisesi 10/B sınıfı öğrencisi  ŞAHNAZ BİRŞEN TRABZON İL BİRİNCİSİ, olmuştur. Öğrencimizi okulumuzu son derece başarılı temsil ettiği için tebrik ediyoruz.

Ock

Wushu Sanda branşı okul takımı sporcumuz Anadolu Lisesi 11/C sınıfı öğrencisi MERVE COŞKUN Trabzon İL BİRİNCİSİ, olmuştur. Öğrencimizi okulumuzu son derece başarılı temsil ettiği için tebrik ediyoruz.